Ajatusvirtaa Vanhalla viisaus visaisempi

Kesä!

  • Kesä!
  • Kesä!

Kesä on meillä taas ja vihreän luonnon huuma. Ei haittaa mopopoikien pärinät metsäteillä, kyllä sekaan mahtuu. Koira juoksee kuono maata viiltäen ja minä perässä nenää niiskuttaen. Pieni allergianuha ei estä metsän tuoksuista hullaantumista.

Tämän kesän alku on minulle niin mones kymmenes, että pitäisi minun jo tietää, mutta ihmeeltä tämä jälleen tuntuu. Tai oikeastaan: nyt se vasta ihmeeltä tuntuukin! Huomaan yllättäen ihmetteleväni uuden kesän ihmeellisyyttä aivan eri tavalla kuin aikaisemmin.

Onko kesän alku nyt poikkeuksellisen erilainen? Vai onko niin, että vain minun kokemukseni on? Tai voiko kyse olla siitä, että olen huomaamattani alkanut ymmärtää, mitä tarkoittaa hetkessä eläminen? Mitä vanhemmaksi tulee, sitä selvempäähän on, ettei mikään ole itsestään selvää. Ei kesäkään.

Kesä hupenee nopeasti - niin kuin kaikki muukin - joten ei ole järkeä hötkyillä, on pysähdyttävä kokemaan. Lopultako olen antanut itselleni tähän luvan?

Kesän kokeminen taitaa olla minulle nyt entistä helpompaa, ehkä se siksi on myös entistä ihmeellisempää.

Ilman paineita voin ohittaa jokakesäisen bodytrimmaus-vaatimuksen; enää ei ole väliä, missä kunnossa rannalle menee, kunhan menee. Voin laistaa kukkaistutukset ja nurmen raaputuksen, kun puutarhaa ei tänä kesänä vihdoin ole. En ole hankkinut yhtään kesäkurssiakaan, en tenttiäkään. Eikä ole huolta tulevan syksyn työhuolista edes, kun niistäkin pitää huolta joku toinen.

Olo on kuin teininä muinoin. Mieli ja ruumis valmiina seikkailuihin. Ihme se on. Stressitön kesä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Kiitos, sitä samaa sinulle. Kesäonnea!

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Samanlaisia tuntemuksia minullakin ollut. Onneksi on ollut mahdollista kokea näitä vaikka kuinka monta kertaa ja aina kokea saavansa jotain uutta.

Käyttäjän peevee912 kuva
Eeva Vallius

Kesän alku on aina niin ihmeellistä talven jälkeen. Kuitenkin tänä kesänä minulla on tästä ihmeestä aivan uudenlainen tunne. Tuntuu kuin olisin herännyt eloon. Vai olisivatko silmät vain pitkästä aikaa auenneet?